Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Πατριδολαγνεία



Πραγματικά με κουράζει η πατριδολαγνεία όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε... Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής εισέβαλλε να διαλύσει προεκλογικά, την παρουσίαση ενός ελληνο-μακεδονικού η ελληνο-σκοπιανού ( όπως θέλετε πείτε το εγώ δεν κολλάω στις λέξεις, προτιμώ να είμαι λιγότερο μίζερος από κάτι τέτοιο...) Κατ' αρχήν, είμαι φίλος της απλότητας, της λιτότητας και του λακωνισμού. Δεν μπορώ να βλέπω, ή να ακούω μακρόσυρτες και μακροχρόνιες προτάσεις και κείμενα, για θέματα που μπορείς να αναλύσεις και να παρουσιάσεις μέσα σε ένα καλοφτιαγμένο μπαράζ ολίγων λέξεων. Έχω βαρεθεί να ακούω για τη μετονομασία των Σκοπίων και για το Μέγα Αλέξανδρο και για τη Μακεδονία κτλ κτλ...Ρε παιδία ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; Εν έτει 2009 διαφωνείτε για κάτι που μπορεί να ίσχυε πριν 2300 χρόνια; Πάρτε το χαμπάρι, αν κάτι είναι η Μακεδονία είναι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία που παραθέτω δανεισμένη από το wikipedia. Αυτή ήταν (δεν είναι πλέον, πάει!) η Μακεδονία...Δεν ανήκει ο όρος ούτε στη σημερινή Ελλάδα, ούτε στα Σκόπια...Ανήκει στην ιστορία. Εμείς οι υπόλοιποι απλά ζούμε στον ίδιο τόπο στον οποίο συνέβησαν τα γεγονότα αυτά, εκείνη την περίοδο, ο οποίος τόπος, έκτοτε έχει γνωρίσει αμέτρητους πολέμους, σφαγές, γενοκτονίες και διάφορες άπειρες άλλες, βίαιες ή μη ξεφτίλλες, έχει χάσει την ταυτότητά του. Μακεδονία είναι ο τόπος και ο δικός μας και των Σκοπιανών...Είναι καθαρά γεωγραφικός ο όρος. Πατρίδα μας είναι η Ελλάδα που ξέρουμε σήμερα γιατί σήμερα ζούμε σ' αυτήν. Και φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας και την ιστορία της πατρίδας μας, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ξέρουμε και να τα διαχωρίζουμε. Μακρυγορώ και δεν μ'αρέσει, έπεσα κι εγώ στην παγίδα, είμαι ένας ίδιος τελικά...Χεχε...Για την πράξη των μελών της Χρυσής Αυγής δεν θα σχολιάσω, παραθέτω τη διεύθυνση του video απλώς και όποιος θέλει μπορεί να εκφράσει την άποψή του, να το συζητήσουμε.

Δείτε το Video

Υ.Γ. 1: Thanks to Αδάμ για την σχετική πληροφόρηση.

Υ.Γ. 2: Θα ήθελα να αναφέρω πως τα παραπάνω είναι καθαρά προσωπικές απόψεις και είμαι ανοιχτός σε κάθε είδους διάλογο! Δημοκρατία έχουμε...( Άλλη, μεγάλη κουβέντα αυτή...) Η κουβέντα είναι υγεία!
Υ.Γ. 3: Αν για κάποιο λόγο η διεύθυνση του video εμφανίζει σφάλμα, ειδοποιήστε με να τη διορθώσω.

2 σχόλια:

  1. Μήπως ταυτόχρονα θά 'πρεπε να μας ανησυχεί η γενικότερη άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη; Κι η ντόπια πατριδολαγνεία δεν πολυ-διαφέρει εν τέλει.

    Την ίδια στιγμή που η οικονομική κρίση πλήττει την μέση οικογένεια, ο κόσμος το ρίχνει στον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία. Οι "καλές" μας οι κυβερνήσεις δώσανε ένα δωράκι δισεκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες έτσι ώστε να μπορέσουν οι τραπεζίτες να διατηρήσουν τους παχυλούς μισθούς τους, ενώ οι πολίτες χαροπαλεύουν να βγάλουν το μήνα και χάνουν τις δουλειές τους. Και ύστερα φταίνε οι μουσουλμάνοι μετανάστες που ήρθαν σε μια "γη χριστιανική" -όπως πρόσφατα κραύγαζε εξαγριωμένη μια νεαρά αγνή ελληνορθόδοξη κορασίδα στις τηλεοπτικές κάμερες- και μας παίρνουν τις δουλειές!

    Μήπως...μήπως λέω εγώ, όλη η πατριδολαγνεία, εκτός από το ότι εκτρέφει το μίσος, καλύπτει και το πραγματικό πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το χα σκεφτεί έτσι...Μ'ένα σμπάρο δυο τρυγώνια λοιπόν! Παρατηρούμε μια τρομακτική αύξηση της ακροδεξιάς στην Ευρώπη πράγματι! (Βλέπε Ολλανδία, Αγγλία, Τσεχία...και Ελλάδα είχαμε αύξηση) Κι έρχομαι εγώ και ερωτώ: Γιατί; Γιατί ο κόσμος, ο απλός καταπιεσμένος λαουτζίκος, αυτόν το δύσκολο καιρό, αντί να στραφεί προς την ανθρωπιά, την αλληλεγύη και την αλληλοβοήθεια, ενστερνίζεται απόψεις που αποπνέουν μόνο μίσος; Που βρέθηκαν τόσοι να ψηφίσουν την άκρα δεξιά; Μια πιθανή απάντηση που σκέφτομαι είναι πως κύριος υπαίτιος αυτής της στροφής, είναι η αντιπάθεια που καλλιεργείται για τα ξένα στοιχεία ανά χώρα, λόγω οικονομικής κρίσης...Ξες μωρέ, "ήρθαν οι Αλβανοί και οι Ρωσοπόντιοι να μας πάρουν τις δουλείες, άντε να τους διώχνουμε σιγά σιγά μπας και δούμε άσπρη μέρα..." Και αφού ο Γιωργάκης κι ο χοντρός δεν τους διώχνουν ποιος θα τους διώξει;;; εεε;;; Στείλτε την απάντησή σας στο 453Α και κερδίστε ένα σταυρωμένο ψηφοδέλτιο του Λ.Α.Ο.Σ.

    Αλλά καλά τα χουν καταφέρει αυτοί...Μπορέσαν τελικά και τραβήξανε τα βλέμματά μας και τις ψήφους μας εκεί που τους συμφέρει! Όλα μελετημένα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή