Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Just Thoughts


Καθόμουνα ρε παιδιά και διάβαζα προχθές μέχρι που ο φίλος ο Verminoz μου ζήτησε να του πω να ακούσει κάνα καλό τραγούδι από το αμερικάνικο συγκρότημα Megadeth, καθώς τους άκουγα μικρός φανατικά και είχα σχηματίσει μία εμπεριστατωμένη άποψη επί του θέματος. Το πρώτο τραγούδι που μου ρθε στο μυαλό ήταν το Holy Wars...The Punishment Due, το οποίο το χα ξανακούσει κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα κατά την επίσκεψή μου, με το Νίκο, στο στούντιο του συγκροτήματός του, όπου παίζαν δυο φίλοι του. Παίξαν λοιπόν και το συγκεκριμένο...έτσι το θυμήθηκα!!! Τέρμα όμως οι ανούσιες μεγάλες προτάσεις! Το τραγούδι λοιπόν αυτό προς το τέλος έχει τον εξής στίχο: "Don't ask what you can do for your country, ask what your country can do for you" που είναι μια "διασκευή" της γνωστής φράσης που είχε πει ο John F. Kennedy απευθυνόμενος προς τον αμερικανικό λαό. Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο με το νόημα που βγάζει η εν λόγω "διασκευασμένη" φράση. Πραγματικά, σκεφτείτε πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος για όλους και σε όλες τις χώρες, εάν θα συνέβαινε αυτό...Όταν σε μια χώρα οι άνθρωποι ευημερούν, ζουν καλά, είναι ευτυχισμένοι και δεν δέχονται αλλεπάληλα χτυπήματα από τα "κεφάλια" του τόπου τους, τότε θα αγαπήσουν την πατρίδα τους! Δεν έχουν λόγο να μην το κάνουν! Και θα είναι έτοιμοι να δώσουν πολλά, να δουλέψουν για την πατρίδα τους η οποία τόσο καλά τους ανταμείβει. Τότε να δεις φίλε Kennedy, όπου κι αν εβρίσκεσαι πόσα θα do for their country! Δεν ξέρω για τις άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όταν κύριε Καραμανλάκο μας και λοιποί αξιότιμοι κύριοι βουλευταί, το μόνο που κάνετε στον ελλήνικό λαό είναι να του λέτε να στηθεί στα τέσσερα (εκτός από περιόδους εκλογών όπως παρατηρήσαμε και στις πρόσφατες ευρωεκλογές που έσπευσαν όλοι οι καραγκιόζηδες να το παίξουν καλοί μοιράζοντας εκατομμύρια, δίνοντας αυξήσεις, εγκαινιάζοντας δρόμους κτλ), μην περιμένεις κανέναν να κάνει τίποτα για την πατρίδα του όταν αυτή τον χρειαστεί. Τότε να ιδείς τι ωραία που είναι...

3 σχόλια:

  1. Δυστυχώς φίλε μου, ο πατριωτισμός είναι και αρκετά παρεξηγημένος. Πατριώτης είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του, όχι αυτός που μισεί τις πατρίδες των άλλων. Θά 'πρεπε να εκλαμβάνεται ως το πρώτο αλλά παρεξηγείται για το δεύτερο.

    Το ν'αγαπάς την πατρίδα σου σημαίνει να νοιάζεσαι για το κοινό καλό όλων, όχι για την πάρτη σου και την βόλεψή σου. Και έρχεται μετά ο μέσος λαμόγιο πολιτικός που έχει ξεζουμίσει την χώρα ή ο μέσος τεμπέλης δημοσιουπαλληλίσκος του οποίου η οκνηρία έχει καταστήσει ασάλευτο τον κρατικό μηχανισμό να σου το παίξει "Είμαι πατριώτης και η Μακεδονία είναι Ελληνική". Και στην σκιά της ιθαγένειας του Μέγα Μακεδόνα Κοντοστούπη, τσουπ περνάει ο νόμος για το ασφαλιστικό, τσουπ ξεχνιούνται τα βατοπέδια, τσουπ ξεχνιέται και ο καημενούλης που μόνο 100.000 ευρώ καταχράστηκε...πως κάνετε έτσι?!

    Τι έχετε να πείτε πατριώτες του κώλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α και για να είμαι πιο σαφής, τα αναφέρω όλα αυτά γιατί και η "σιασκευασμένη" φράση ουσιαστικά αντιστρέφει το κακό νόημα του πατριωτισμού σε αυτό που περιέγραψες πιο κάτω!

    Α και...MEAGDETH RULE! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μερικές φορές οι ίδιες λέξεις με λίγο διαφορετική σειρά, αλλάζουν κοσμοθεωρίες. Η δύναμη της γλώσσας τσακίζει κόκκαλα. Μια φράση 10 λέξεων στεγάζει άπειρα νοήματα με έναν ωραίο λακωνικό τρόπο!

    Δυστυχώς όμως, ότι και να πει κανείς σήμερα, τα παλουκάρια αυτά το αιματάκι μας θα συνεχίσουν από ότι φαίνεται να μας το πίνουν...Σήμερα έμαθα προ εκπλήξεώς μου ότι το ποδηλατάκι με το οποίο είχε σαουριαστεί ο "ιδεολόγος σοσιαλιστής" Γιωργάκης Παπανδρεουλάκος ο Γλυκούλης, κόστιζε 7.000 ευρώ!!! Δηλαδή μας δουλεύουνε ρε γαμώτο; Πόσα λεφτά πρέπει να παίρνει κξανείς το μήνα για να δώσει 7 χιλιάρικα για ένα κωλοποδήλατο; Και φουλ πορωμένος να σαι άντε βαριά βαριά ένα χιλιάρικο να δώσεις! Αυτό ήταν ένα πολύ μικρό παράδειγμα για το δίκαιο της μισθοδότησης στην Ελλαδίτσα μας τη δόλια...Άντε Γιωργάκη ποιος στη χάρη σου τώρα άντε και πρωθυπουργάρα του χρόνου (ή του παραχρόνου αν και λίγο δύσκολο)...Ένα δυο σκανδαλάκια χρειάζεσαι και θα μπορείς να πάρεις και ποδήλατο 200.000 ευρώ με επιχρυσωμένη αλυσίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή