Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Για τις επιχειρήσεις σκούπας...


Πρόσφατα, η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε επιχείρηση σκούπα στο κέντρο της Αθήνας με σκοπό να συλλάβει όλους τους παράνομους λαθρομετανάστες. Δηλώσανε δε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και ότι τα κρατητήρια είναι ήδη γεμάτα γι' αυτό θα προετοιμαστούν καταλλήλως στρατόπεδα για την υποδοχή των μεταναστών και την παραμονή τους μέχρι να φορτωθούν σαν τα τσουβάλια σε ναυλωμένα πλοία και αεροπλάνα για να τους ξαποστείλουν πίσω στη χώρα τους.

Έτσι θα ήθελα να εκφράσω ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στην κυβέρνηση και στην ΕΛ.ΑΣ. για την απύθμενη απανθρωπιά της, τις μεθόδους της που παραπέμπουν λίγο στη ναζιστική Γερμανία και την απίστευτη υποκρισία της. Μέσα στο ράλλυ για την εξουσία και την κουτάλα από την οποία χοντραίνετε, εκμεταλλεύεστε τις ζωές δύστυχων ανθρώπων για το "θεαθήναι" δηλαδή για να κερδίσετε την εύνοια του κάθε ξενοφοβικού ή/και φασίστα Έλληνα. Μήπως αγαπητή ΝΔ ψάχνεις τρόπο να πάρεις πίσω τις ψήφους που πήγαν στο ΛΑ.ΟΣ.;

Κι εσύ ρε Έλληνα, εσύ που δε χάνεις στιγμή να περηφανευτείς πως ήρθες ως μετανάστης από τον Πόντο το 1915, πως έφυγες κατατρεγμένος από την Σμύρνη το '22, πως αναγκάστηκες να ιδρώσεις στις φάμπρικες της Γερμανίας το '55, πως αναζήτησες μια νέα ζωή στις Η.Π.Α. το '60, πως υπήρξες πολιτικός και οικονομικός μετανάστης πολλάκις, τώρα στέκεσαι ψυχρός απέναντι σε ένα σωρό ανθρώπους που ψάχνουν το ίδιο με σένα, δηλαδή μια καλύτερη ζωή. Γιατί; Προφασίζεσαι ότι φοβάσαι να κυκλοφορήσεις τα βράδυα...γιατί;

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ

ΥΓ. Άντε και στα κρεματόρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

5 σχόλια:

  1. Μπραβο ρε μάγκα πέστα. Μακάρι να εφευρεθεί η χρονομηχανή να στείλουμε τον νεοέλληνα πίσω στο χρόνο. Να δει πως ήταν όταν οι παπούδες μας περνούσαν τα ίδια.

    Να τονίσω ότι μέχρι το 80 (το λέω γιατι το γνωρίζω απο το σόι μου που ήταν μετανάστες στην Γερμανία) λόγω τις ανέχειας, οι εγκληματίες ήταν Έλληνες, Γιουγκοσλάβοι και Κροάτες.

    Λαθραίες είναι οι ψήφοι σας μαλάκες, που εξαγοράζονται με ρουσφέτια. Όχι οι ζωές των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο αφήνω χρόνια πίσω μου, όσο τα βιώματά μου και οι εμπειρίες μου εμπλουτίζονται μαθαίνω να γίνομαι περισσότερο διαλλακτικός ακόμα και σε θέματα που ποτέ δεν πίστευα οτι θα είμαι. Έτσι για παράδειγμα, αναφορικά και ένα προηγούμενο θέμα που συζητήθηκε, θα ήμουν πιστεύω ικανός να διαπραγματευτώ και θέματα που αφορούν μικρά πράσινα ανθρωπάκια.
    Αν διάβαζα τη συγκεκριμένη ανάρτηση πριν 2 χρόνια, θα πρόσθετα απλά οτι πέραν των αφορμών και των ουσιαστικών λόγων για τους οποίους γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις - που εμπεριστατωμένα αναφέρονται και με καλύπτουν - υπάρχει και κάτι ακόμα σ'αυτή την υπόθεση. Ότι υπάρχουν γιγάντια οικονομικά συμφέροντα γύρω από αυτή την ιστορία, ειδικά από τότε που μεγάλη μερίδα οικοπέδων, στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας, πέρασαν στα χέρια μεγάλου και γνωστού έλληνα επιχειρηματία (βλ. ολυμπιακή). Από τότε οι επιχειρήσεις εντάθηκαν και η προσοχή των μηχανισμών του κράτους στράφηκαν προς τα εκεί.

    Όμως τυχαίνει να διαβάζω αυτή την ανάρτηση τώρα και τώρα, είμαι λιγότερο απόλυτος σχετικά με τότε και νομίζω (προσωπική άποψη) ότι με βοηθά να προσεγγίζω την αντικειμενικότητα. Έτσι τα σχόλιά μου είναι τα εξής:

    1)Υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα που δεν θέλω να κυκλοφορεί μόνη της η αδερφή μου, η μητέρα μου η κοπέλα μου, το ξαδερφάκι μου. Όπως και να το κάνουμε. Εντάξει μπορεί να είναι συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα και όχι ολόκληρες συνοικίες αλλά υπάρχουν και δυστυχώς απ'όσο ξέρω ένα μεγάλο ποσοστό παραβατικών συμπεριφορών για τις περιοχές αυτές πιστώνεται σε αλλοδαπούς, παράνομους μετανάστες ως επί των πλείστων.

    2) Η αστυνομία είναι όργανο του κρατικού μηχανισμού, διέπεται από κανόνες και παρα-κανόνες. Δρα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων με κρατική - πολιτική εντολή και καλύπτεται από πολιτικούς φορείς.

    3)Η αριστερά στη χώρα μας, πάσχει από πολλά δεινά, ένα εκ των οποίων είναι η δαιμονοποίηση και η υπερβολή που δυστυχώς κάνει κάποια πράγματα στο μυαλό των ανθρώπων που δεν ασχολούνται με την πολιτική, να φαντάζουν ξένα, ξύλινα, εως και γραφικά.

    α)Οι οικονομικοί μετανάστες είναι και πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν πολιτικοί πρόσφυγες. Να επιμορφώνονται και να εντάσσονται με ίσους όρους και ίσα δικαιώματα στην αγορά εργασίας. Όλοι δανειζόμαστε από τα παιδιά μας και όλοι στην τελική μετανάστες είμαστε στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης. Ας το καταλάβουν οι φασίστες, ας το καταλάβουν και οι τεμπέληδες.

    β)Στην αστυνομία υπάρχει ακόμα η κουλτούρα του αγροφύλακα και του χουντόβλαχου γαλονά που εκμεταλλεύεται την εξουσία του όπου τον παίρνει, σαν κατάλοιπο της χούντας που ευτυχώς μετριάζεται με την πάροδο των χρόνων καθώς στην αστυνομία μπαίνει κανείς με πανελλήνιες και δει στην αξιωματικών με βαθμούς υψηλότατους. Αυτή η κουλτουρα όμως δε θα εξαλειφθεί ποτέ όσο υπάρχει η αντίστοιχη νοοτροπία του έλληνα που με κάθε αφορμή κατηγορεί τον μπάτσο καλύπτοντας πάντα το δικό του το τομάρι, που τόσα χρόνια ψηφίζει αυτούς, που κάναν και χρησιμοποιούν έτσι την αστυνομία. Και φουντώνει ο τζέρτζελος εκατέρωθεν.

    γ)Δεν λέω οτι αναφέρονται υπερβολές στο αναρτηθέν κείμενο, ούτε οτι δεν συμβαίνουν ακρότητες που πραγματικά δεν μπορούν να περιγραφούν αλλιώς. Αλλά το να παίρνεις κάτι και να το τραβάς από τα αυτία είναι ελάττωμα που στοιχίζει στην αριστερά. Μιλάω γενικά για την αριστερά χωρίς να παίρνω αφορμή από το κείμενο και χωρίς να θέλω να βάλω πουθενά σχετικές ταμπέλες. Το λέω σαν προσωπικό παράπονο και διαπίστωση.

    -) Αυτό που μας φταίει και το λέω για πρώτη αλλά όχι τελευταία σίγουρα φορά, είμαι εγώ, είσαι εσύ, είναι οι γονείς μας και όσοι δεν ντρέπονται ακόμα να διαμορφώνουν τη ζωή τους και των παιδιών τους βασισμένοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στα ήδη υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και το πολιτικό κατεστημένο της ελλάδας. Δηλαδή, όσοι δεν ντρέπονται να ψηφίζουν τους ίδιους κλέφτες, τους ίδιους υποκριτές και κακομαθημένους βουτυρογλείτσες τόσα χρόνια και να τους ρουσφετιάζουν για να βολέψει ο καθένας το κωλαράκι του, πετώντας την αξιοπρέπειά του με το να υποχρεώνεται σε γελοίους πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλείνοντας, να πω το πιό σημαντικό.
    Έχω δικαίωμα απέναντι σε όλους αυτούς που ευθύνονται για τα δεινά του τόπου και μέσα από αυτά και για τα προσωπικά μου προβλήματα.
    Έχω δικαίωμα γιατί απειλούν την ψυχική μου και τη σωματική μου υγεία. Απειλούν τα σπερματοζωάριά μου ότι κι αν απογίνουν αυτά.

    Και έχω δικαίωμα ακόμα και αν μερικές φορές γίνομαι -παρασυρόμενος- ένας από αυτούς, γιατί εν πλήρη συνειδήσει αγωνίζομαι να τους έχω απέναντί μου.
    Μου χρωστάνε και κάποια μέρα θα τα πάρω πίσω.

    Συγνώμη που κούρασα, αλλά τα σκέφτομαι καιρό και τώρα μου βγήκαν.
    Ευχαριστώ για το άρθρο που στάθηκε αφορμή.
    Καλοπροαίρετα λέγονται όλα και ελπίζω χωρίς παρεξηγήσεις. Οι απόψεις είναι όλες προσωπικές.
    Ευχαριστώ για το χρόνο... LaGoPaRdOs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω με όλους και θα επαυξήσω παιδιά, ήταν κάτι που το χα διαβάσει σε μια ηλεκτρονική είδηση την προηγούμενη εβδομάδα και μου σηκώθηκε η τρίχα... Βασικά απλά θέλω να πω ένα δυο πραγματάκια σχετικά με όσα αναφέρθηκαν (όχι ότι διαφωνώ, πιο πολύ σχολιάζω/συνδιαμορφώνω την άποψη μου).

    Καταρχήν δεν νομίζω να είναι τόσο ελάχιστες οι φορές που η αστυνομία δρα με κρατική - πολιτική εντολή και γι' αυτό δεν ευθύνεται τίποτα άλλο από την νοοτροπία του Ελληνάρα που δυστυχώς δύσκολα αλλάζει. Ευτυχώς, όπως είπες Λαγόπαρδε, στην αστυνομίά πλέον μπαίνουν με πανελλήνιες και με υψηλούς βαθμούς, ανώτερο δηλαδή μορφωτικό επίπεδο, παιδία που τα μυαλά τους τα χουν στο κεφάλι τους. Το τι γίνεται μέσα στις σχολές αυτές είναι αυτό που με καίει περισσότερο και το πόσο μπορεί, ακόμα κι ένας λογικός άνθρωπος, να κρατήσει την αντίληψή του για τον κόσμο ανέπαφη.

    Σίγουρα σε πολλές περιοχές της Αθήνας γίνονται διάφορα ευτράπελα για τα οποία ως επί το πλείστον οφείλονται αλλοδαποί. Το να τους φερθούμε σαν ζώα δεν λύνει τίποτα, άνθρωποι είναι και αυτοί και έχουν τα γίδια δικαιώματα με όλους. Τέλος, θα θελα να αναφέρω ότι στις περιοχές αυτές φοβάσαι να κυκλοφορήσεις πολλές φορές (και ανάλογα με την εξωτερική σου εμφάνιση κυρίως) όχι μόνο λόγω υψηλής εγκληματικότητας, αλλά και λόγω υψηλής μπατσο-εγκληματικότητας... (Ξεχωρίζω ΤΕΛΕΙΩΣ την έννοια "αστυνομικός" από την έννοια "μπάτσος". Είναι δυο ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους... Απλά τυχαίνει να έχουν το γίδιο επάγγελμα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Blink Blink. Μωρέ μωρέ..?
    Έλεγα, αν δεις, οτι εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις που κάποιος μπάτσος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, όλα γίνονται μετά από πολιτική εντολή. Ακόμα και όταν αυτό γίνεται έμμεσα. Όπως και η μορφή των σχολών αστυφυλάκων, ο τρόπος που διδάσκονται και το τί διδάσκονται είναι θέματα που αποφασίζονται από πολιτικούς, ανάλογα με τη συγκυρία των καιρών.

    Και είναι πολύ μακριά το ευτράπελο από το έγκλημα, όπως και να το κάνουμε.

    Όλοι ίδιοι είναι γι'αυτό χρίζουν ίδιας αντιμετώπισης. Είτε είναι έλληνες είτε όχι. Αν ισχύει για τα στρατόπεδα, εννοείται οτι είναι απαράδεκτο τουλάχιστον.

    Για την μπατσοεγκληματικότητα ισχύει σε άλλες περιοχές, που όμως, δες ποιός είναι από πίσω. Ποιός διαμορφώνει έτσι την κατάσταση και ποιός αφήνει τους μπάτσους να τραμπουκίζουν κόσμο εκεί που τον τραμπουκίζουν.
    LaGoPaRdos

    ΑπάντησηΔιαγραφή